Fietstocht Hemelvaartsdag 14 mei 2015

Ieder jaar proberen Margreet en Jannie op Hemelvaartsdag een fietstocht uit te zetten en dan ook voor jong en oud toegankelijk. Dat is afgelopen donderdag 14 mei goed gelukt, als zeggen we het zelf. Met een gevarieerd gezelschap zijn we naar Amsterdam-West gefietst. We vonden het tot in Amsterdam verrassend landelijk. En ons doel was zeker de moeite waard: de Westergasfabriek. Mocht u er ook eens willen kijken: er is een prachtige speeltuin, mooie kinderboerderij en fietsen en wandelen is ook mogelijk. Daarbij zijn de gebouwen erg mooi gerestaureerd. Al met al hebben we met elkaar en van elkaar genoten, mede dankzij het weer, dat steeds mooier werd. Wie weet volgend jaar weer met elkaar erop uit?
 

Fietstocht Hemelvaartsdag 9 mei 2013

Op hemelvaartsdag 2013 werd er een leuke fietstocht gehouden, na de ochtenddienst en het koffiedrinken. We gingen de Haarlemmermeer in, waar het verrassend groen was! We gingen ergens picknicken en iedereen nam zelf een lunchpakketje mee.
 

 

 

 

kerstfair-2012Kerst in kasteel De Haar, nov. 2012

Met een groepje vrouwen en mannen hebben wij de Kerst-Fair in Kasteel de Haar in Haarzuilens bezocht. Het was een bijzondere ervaring, vooral in de avonduren: het kasteel was prachtig verlicht; er rondom heen witte tentjes met verlichting en ook nog een fontein-show met muziek en lichteffecten.

Weer aangekomen op de parkeerplaats, wachtte ons wederom een bijzondere verrassing: de auto’s waren zo verzakt in het boerenweiland (oftewel de parkeerplaats) dat er tractoren aan te pas moesten komen om onze voertuigen (en van vele andere) uit het slib te trekken! Maar er was een prima service en hierna konden we allemaal voldaan en met de herinnering van een gezellig samenzijn weer huiswaarts keren.
 

Fietstocht Hemelvaartsdag 2012

Net als in 2011 heeft ook dit jaar een groep van iets meer dan 20 leden van de Dorpskerk op Hemelvaartsdag een leuke fietstocht gemaakt. Het was, zoals iemand het noemde, een compleet plaatje. Het weer zat mee (goede temperatuur, niet al te veel wind); de tocht was leuk (eerst door de nieuwe wijk Oost, via Amstelveen naar Nes aan de Amstel, dan via Uithoorn en De Kwakel weer terug naar het beginpunt); het eten was heerlijk (de hele tafel was vol gedekt met schalen met overheerlijke tapas en andere Spaans/Mexicaanse hapjes). Maar het ging natuurlijk om de ontmoeting met elkaar en de gesprekken die daaruit volgden. Al met al een geslaagde onderneming, die we volgend jaar hopen te herhalen. Kijkt u ook even naar de foto’s?

 

fiets2012c fiets2012a fiets2012b
fiets2012d
  De jongste en de oudste deelnemer

 

 

Uitstapjes in 2011

Op 25 september 2011 hebben zeven gemeenteleden een gezellige tocht gemaakt rondom de Bosbaan in Amstelveen. Het was een prachtige zomerse zondagmiddag. Het was verrassend voor sommigen, dat ze zo dicht bij huis weer iets nieuws konden ontdekken en dan in het bijzonder de "andere kant" van de Bosbaan. Halverwege werd een tussenstop gemaakt bij "Meerzicht", om daarna weer de terugtocht te ondernemen.

wandel2011a wandel2011b wandel2011c wandel2011d

Hieronder ziet u nog enkele foto's van het busuitje voor senioren naar De Westlandse Druif in Monster, op 15 september 2011.

110915 uitje senioren monster 1110915 uitje senioren monster 2110915 uitje senioren monster 3110915 uitje senioren monster 4