Bekijk per categorie
Werkgroep Israël | Lies Caransa vertelt over de Holocaust
Zondag 24 Maart 2019, 20:00 - 22:00
Zondagavond 24 maart zal mevrouw Lies Caransa haar indrukwekkende verhaal vertellen. Zij overleefde de Jodenvervolging terwijl andere familieleden zijn omgekomen. We zijn blij dat wij haar in Irene mogen verwelkomen.
Mevrouw Caransa, die ook een aantal malen op tv is geïnterviewd, is gewend om ook voor scholen en groepen van verschillende leeftijd te spreken. Dus neem gerust uw kinderen mee.
In onze tijd zien we Jodenhaat en antisemitisme overal toenemen. Ook heel dichtbij Aalsmeer, in Amsterdam en Amstelveen. Omdat deze haat tegen Gods volk Israël ook God zelf en dus ook ons raakt, hebben we als Israël werkgroep het voorstel gedaan haar uit te nodigen. De kerkenraad was daar blij mee.
We hopen dat haar levensverhaal ons als gemeente ook zal helpen om alert te zijn en zicht te krijgen op de actuele bedreigingen van de Joodse gemeenschap dichtbij en verder weg
Natuurlijk mag u ook anderen meenemen!
De werkgroep Israël van de Dorpskerk
Locatie Gebouw Irene