Onze wijkgemeente is één van de twee wijkgemeenten binnen de Hervormde Gemeente Aalsmeer. De andere wijkgemeente is wijk Oost (zie www.oosterkerk-aalsmeer.nl).

De Hervormde Gemeente Aalsmeer maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. Voor meer informatie over de PKN kunt u terecht op de web site www.pkn.nl.

Binnen de grenzen van de burgerlijke gemeente Aalsmeer zijn er nog twee PKN kerken:

Binnen de PKN valt Aalsmeer onder de Classis Hoofddorp.

In en rond Aalsmeer maakt de Dorpskerk Aalsmeer deel uit van:

Diaconaal Platform, welke bestaat uit: Alphakerk Amstelland, SOW Gemeente Kudelstaart, Karmelparochie Aalsmeer, Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer, Wijkgemeente Aalsmeer Dorp en Aalsmeer Oost van de hervormde Gemeente te Aalsmeer, Lijnbaankerk, Open Hof Kerk, en de St. Jan Geboorte Kudelstaart.

Aalsmeer over Hoop, welke bestaat uit: Wijkgemeente Aalsmeer Dorp en Aalsmeer Oost van de hervormde Gemeente te Aalsmeer, Aalsmeerse Cama Gemeente, Levend Evangelie Gemeente en Lijnbaankerk.