"Aalsmeer over Hoop", wat houdt dat in? In de achterliggende periode hebben de Aalsmeerse Cama Gemeente (ACG), Lijnbaankerk, Levend Evangelie Gemeente (LEG), Oosterkerk en de Dorpskerk besprekingen gevoerd over een verdere intensivering van de samenwerking gericht op de presentatie naar de Aalsmeerse samenleving. Een samenwerking die zijn oorspronk kent in de jaarlijkse Tentdienst, het 'ER is Meer' project en de landelijke Week van Gebed.

Alvorens concreet samen projecten op te pakken, is er eerst voor gekozen elkaar als kerken in het hart te kijken: wat geloven we en wie en wat bindt ons? In welke geloofsbasis ligt onze samenwerking? Dit heeft geleid tot een gezamenlijk geformuleerde geloofsbasis. Deze belijdenis vormt het kader waarbinnen wij vorm en inhoud willen geven aan een verdere samenwerking en de activiteiten die daaruit mogen voortvloeien. In deze geloofsbasis verheugen en herkennen de kerkenraden van de genoemde kerken zich als broeders en zusters. U kunt deze geloofsbasis hier downloaden en lezen.

Deze geloofsbasis wordt samengevat weergegeven in een praktisch en verkort missie statement van de samenwerkende kerken: Wij zijn geraakt door de liefde van Jezus en hebben ontdekt dat hij Hoop biedt in deze gebroken wereld. Daarom willen wij dit hoorbaar en zichtbaar maken in Aalsmeer.

Het doel van de samenwerking is het hoorbaar en zichbaar maken van de liefde van Jezus in Aalsmeer door concrete projecten richting de Aalsmeerse samenleving gezamelijk als kerken te initieren. Daarmee is het een missionair platform. Jezus biedt hoop voor iedereen in deze gebroken wereld. Daarom is de werkgroep - die de samenwerking handen en voeten geeft - actief onder de naam Aalsmeer over Hoop. Vanuit de genoemde kerken zijn er twee afgevaardigden per kerk. Namens de Oosterkerk zitten Marjo van Leeuwen en Monique Geschiere in de werkgroep en namens de Dorpskerk Bernard Sparnaaij (van de Helling) en Bastiaan Hulsbos.

Concreet betekent dit dat er nu gewerkt wordt aan het gezamelijke project Passie door Kunst. Bij dit project werken op dit moment tenminste 14 (Aalsmeerse, christelijke) kunstenaars de 14 statien uit van de kruisweg van Jezus en daarnaast uiteraard de Paasstatie (15e statie), welke de verrijzenis van Jezus betreft. Deze 15 kunstwerken vormen met elkaar het visuele verhaal rondom Pasen en worden in de week voor Pasen tot en met de tweede Paasdag tentoongesteld in de Oude Veiling in Aalsmeer. Hiermee wordt in Aalsmeer een plek gegeven van bezinning en voorbereiding op het Paasfeest waar men (opnieuw) kan ontdekken waarom Pasen voor christenen het feest is. O.a. Marijke van der Kolk, Marco Noordhoek, Karin Geschiere, Emmie den Breejen, Carina Wegman, Rik Maarsen en Anneke Harting werken hier als kunstenaars aan mee.

Daarnaast wordt er in de werkgroep Aalsmeer over Hoop bijvoorbeeld gesproken over een gezamenlijke website en is er als gezamelijke kerken een brief naar de Burgemeester en Wethouders verstuurd inzake de vluchtelingenproblematiek.

Wilt u meer informatie over dit platform, heeft u vragen of suggesties? Schroom niet en neem contact op met een van de afgevaardigden via onderstaande gegevens, of met iemand van de kerkenraad.

Namens Aalsmeer over Hoop,
Wijk Dorp: Bernard Sparnaaij (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) / Ellen Vollmuller (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)