Bekijk per categorie
Basiscursus geloofsopvoeding
Donderdag 18 Oktober 2018, 20:00 - 22:00
We willen als gemeente voor wijk Dorp en Oost een basiscursus geloofsopvoeding van harte aanbevelen. Want geloofsopvoeding... Tja, hoe doe je dat eigenlijk? Als gelovige ouder vraag je je wel eens af hoe andere ouders dat nu doen: hun kinderen opvoeden. Misschien zou je graag met hen in gesprek gaan. Of je wilt graag meer weten over de (geloofs)ontwikkeling van kinderen en hoe je daar op kunt inspelen met de geloofsoverdracht. Door het volgen van de Basiscursus Geloofsopvoeding leer je meer over geloofsopvoeding en geloofsoverdracht. Ook kom je in gesprek met andere ouders van je gemeente.
Thema’s
Thema's die aan bod komen zijn: de bijbelse opvoedingsopdracht en jouw rol als opvoeder, de (geloofs)ontwikkeling van kinderen en de betekenis hiervan voor de dagelijkse praktijk van opvoeden, uitwisselen van ideeën over bidden, bijbellezen en viermomenten.
Voor wie?
De cursus duurt drie avonden en is met name zeer geschikt voor ouders met kinderen tot 12 jaar.
De data:
Donderdag 11 oktober 2018 van 20:00-22:00 uur
Donderdag 18 oktober 2018 van 20:00-22:00 uur
Donderdag 1 november 2018 van 20:00-22:00 uur.
Locatie:
Oosterkerk Oosteinderweg 269 Aalsmeer
Opgeven of vragen?
De cursus vindt doorgang bij minimaal 10 deelnemers.
Hartelijke groet, Bart Herfst Jeugdwerker Dorp en Oost
Locatie Oosterkerk, Oosteinderweg 269 Aalsmeer